Zorg voor een veilig rookkanaal

Als je een kachel of open haard in huis hebt en deze ook graag wilt gebruiken dien je er niet alleen voor te zorgen dat het apparaat zelf goed in orde is, ook de schoorsteen hoort veilig te zijn voordat je tot stoken overgaat. Dit betekent dat je deze met regelmaat laat vegen maar ook dat je zorgt voor een veilig rookkanaal.


Ga naar de rookkanalen specialist

Een dergelijk kanaal kun je het beste aanschaffen bij de rookkanalen specialist. Een voorbeeld hiervan is Bouw-Handel. Dit bedrijf handelt in allerlei bouwonderdelen tegen de laagste prijzen. Je kunt bestellen via internet en de producten worden thuisbezorgd. Betalen kan achteraf en als je ergens anders het product voordeliger ziet wordt het verschil in prijs terugbetaald en krijg je ook nog eens 10% extra korting.
Dubbelwandig is veiliger

Een goede keuze binnen rookkanalen is een dubbelwandig type. Dit bestaat uit twee wanden waartussen een wol zit die brandvrij en hittebestendig is. Om te zorgen dat de rook en warmte op de juiste wijze de schoorsteen verlaten plaats je het beste ook een koker om het kanaal. De warmte blijft dan binnen het kanaal en vindt zo zijn weg naar buiten en bovendien minimaliseer je dan ook de kans op een schoorsteenbrand. Een goede schoorsteen met dito rookkanaal gaat samen met de juiste hulpmiddelen voor bevestiging en installatie maar ook deze kun je prima aanschaffen bij Bouw-Handel. Weet je niet goed wat te kiezen of wat je allemaal nodig hebt? Vraag dan eerst informatie aan voordat je overgaat tot de aankoop.