Welke voordelen heeft een sedumdak?

Een sedumdak is tegenwoordig helemaal in en het wordt steeds populairder, zo merken ook De Dakvergroeners. Dat is ook niet gek, want er zijn veel voordelen te noemen van het aanschaffen van een sedum dak, niet op de laatste plaats het feit dat het momenteel gesubsidieerd wordt – althans onder omstandigheden. Los van dat financiële cadeautje zijn er wel meer positieve punten van het hebben van een sedumdak te noemen

Duurzaamheid

Net als andere groendaken die De Dakvergroeners aanbieden, is een sedum dak erg veelzijdig en duurzaam: een sedum dak is bestand tegen bijna alle weersomstandigheden, van droog tot vochtig, van warm tot koud. Dit komt doordat in een sedumdak vetplantjes zitten. Niet alleen zijn deze vetplantjes bestand tegen allerlei weersomstandigheden, maar ze beschermen uw dak daar zelfs tegen. Dit betekent dat uw dakbedekking zelf minder snel wordt aangetast door de soms gure weersomstandigheden van Nederland. Zo gaat uw dakbedekking wel twee tot drie keer langer mee!

Weinig onderhoud

Niet alleen hoeft de dakbedekking minder snel vervangen te worden, deze heeft ook nauwelijks onderhoud nodig. Dit komt doordat het sedum erg sterk is en ook iets is waar je weinig omkijken naar hebt. Bovendien werkt de sedumplant als dakbedekking isolerend in de winter, en houdt het warmte buiten in de zomer. Het is overigens niet alleen isolerend wat betreft warmte, maar ook wat betreft geluid. Op die manier vergroot sedum je privacy!

Mooi uitzicht

Naast al deze praktische kanten is een sedum dak ook gewoon erg mooi om naar te kijken. Het is als het ware een lage tuin op uw dak. Dat betekent dat u, net als in uw reguliere tuin, kan spelen met kleuren en versiering. Het is mogelijk om meerdere kleuren te gebruiken en een patroon te vormen – er zijn namelijk heel veel verschillende sedumplanten, wel 250 verschillende soorten. Daarnaast kunnen ook kiezelstenen of gras op het dak gelegd worden, zoals in een echte tuin.