Welke led verlichting past bij jouw interieur?

led verlichting winkel

Er zijn verschillende soorten ledlampen verkrijgbaar in de markt, maar welke moet je kiezen? Een ledlamp brengt veel sfeer in jouw interieur. Je kunt ze vinden in een led verlichting winkel. Door de vele verschillende soorten kan het zo zijn dat je een beetje in de war, raakt. In dit artikel nemen we je mee in de meest populaire soorten en de voordelen daarvan.

Verschillende soorten ledverlichting

Iedere soort ledverlichting kan een andere sfeer veroorzaken in jouw interieur. Wanneer je niet van felle kleuren houdt, dan kun je beter voor standaard ledverlichting gaan. Zie hieronder de verschillende soorten kort toegelicht.

– Dimbare ledlampen: Je kunt gemakkelijk de sterkte aanpassen.

– Led-spotjes: Je kunt deze inbouwen in plafonds, kasten, overkappingen of bijvoorbeeld langs de trap.

– Led-strips: Deze kunnen gebruikt worden ter decoratie van je interieur. Bijvoorbeeld voor langs een keukenblok, de plinten of achter wandkasten en de verwarming.

– Led Tl-lamp: dit is een vervanger voor de klassieke tl-lamp. Je ziet ze nog wel eens terugkomen als verlichting voor op het aanrecht.

– Led-bouwlamp: Voor bijvoorbeeld in de berging waar geen licht is. Je kunt deze gemakkelijk verplaatsen.

led verlichting winkel

De voordelen van goede ledverlichting

Ledverlichting brengt vele voordelen met zich mee. Je kunt deze het beste kopen in een led verlichting winkel. Hieronder sommen we ze voor je op.

– Het is duurzaam, waardoor het goed is voor het milieu.

– Het heeft een lange levensduur.

– De prijzen zijn voordeliger.

– Ze zijn er in allerlei soorten en maten

Verschillende ruimtes

Niet elke ruimte heeft fel licht nodig. Daarnaast wil je niet dat elke ruimte te donker is. Hieronder een aantal ruimtes en het soort licht dat je ervoor kunt gebruiken.

– Kantoor of werkplek: Hier wil je het liefste fel licht hebben.

– Slaapkamer: Hier wil je niet al te fel licht. Je kunt hier bijvoorbeeld voor LED-dimlichten gaan.

– Keuken: Hier wil je wel graag fel licht hebben, omdat je wilt koken.

– Woonkamer en eetkamer: De woonkamer kun je afwisselen met felle lichten en dimlichten van verschillende groottes. De eetkamer kun je wat donkerder houden.