Wat zijn de beste rolgordijnen?

Er zijn verschillende soorten gordijnen, dus als je bezig bent met de zoektocht naar de geschikte rolgordijnen voor jouw woning kan je hoofd nog wel eens gaan duizelen. Er is niet een rolgordijn die de beste is, maar er is wel een rolgordijn die het best in jouw woning past. Dit hangt vooral alf van de functie die het gordijn in jouw woning krijgt. In je slaapkamer kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor verduisterende gordijnen, en als je zomers veel licht van de zon in je woonkamer krijgt, kun je kiezen voor de Zonverduisterende rolgordijnen van Poweredblinds. De keuze voor een rolgordijn hangt dus af van verschillende factoren, in deze blog lees je er meer over.

De beste rolgordijnen voor in je slaapkamer

In de categorie slaapkamer wordt er vaak gekozen voor verduisterende rolgordijnen of zonverduisterende rolgordijnen. En dit is niet vreemd, want als je slaapkamer ’s nachts goed verduisterd is, slaap je veel beter waardoor je overdag beter presteert en ook nog eens minder kans hebt op een depressie. Een verduisterend rolgordijn beschikt over een stof die 100 procent verduisterend is. Verder werkt zo’n gordijn isolerend: in de zomer houdt het de hitte buiten terwijl het in de winter de warmte vasthoudt. Bovendien heb je met de verduisterende functie ook nog eens meer privacy.

De beste rolgordijnen voor in je slaapkamer

Natuurlijk heb je wel eens gehoord van de klassieke lange gordijnen die op de vloer hangen en meer sfeer aanbrengen in je woning, maar er zijn meer soorten gordijnen die je huis gezellig kunnen maken. Denk bijvoorbeeld eens aan vouwgordijnen, die geweldige sfeermakers zijn. Bovendien heb je deze gordijnen ook nog eens in verduisterende versies, die het licht kunnen weren als je vindt dat er te veel zonlicht in je woonkamer schijnt. Vouwgordijnen passen goed in landelijke stijlen, maar als je een industriële woning hebt is een duo rolgordijn een goede optie. Deze zijn namelijk wat strakker en passen beter in een industrieel interieur.