Wat je moet weten over citrus boompjes.

Citrus boompjes zijn de laatste jaren erg populair om in de tuin te houden. Maar, er zijn een aantal dingen zie je zult moeten weten wil je een citrusboom succesvol in de tuin kunnen houden. In dit artikel bespreken we informatie over citrusboompjes.

Citrusbomen en vruchten.

Zoals bij alle vruchten is om citroensoorten te behouden de enige manier enten. Daartoe wordt het gewenste type tak geënt op de “worteldonor” die de wortel vormt. Hoewel het planten van citrus boompjes meestal erg succesvol is, zullen de bomen die daaruit groeien pas enkele jaren later vruchten afwerpen en is zowel de kwaliteit als ook de hoeveelheid van de vrucht onzeker. Dit komt omdat niemand eerder de precieze genetische combinatie van zaailingen heeft bestudeerd en geanalyseerd. Toch is het interessant dat citrus boompje na het zaaien soms echt fruit kunnen produceren. Het is het proberen waard. Als de zaden koud worden, zullen ze vervolgens ontkiemen. Plaats ze daarom 14 dagen in de groentelade van de koelkast bij 1 tot 5 ° C.

Benodigd licht en temperatuur.

Het is heel interessant om te zien hoe de citroenscheuten van potgrond naar daglicht stijgen. Over licht gesproken: Citrus boompjes moeten altijd worden gezaaid rond maart, wanneer de lichtintensiteit en temperatuur ’s middags weer begint te stijgen. Het zal warm en zonnig moeten zijn de kiemtemperatuur van citrus boompje is constant rond de 21-25 ° C. De zaailingen moeten op een zeer lichte plaats staan. Deze soort gedijt goed in tropische of subtropische klimaten, maar kan ook goed overweg met het mediterrane klimaat, waar de temperatuur in de winter kan dalen tot beneden 0 graden celsius.

Licht en temperatuur zijn van elkaar afhankelijk omdat ze samen of afzonderlijk de boom zijn stofwisseling kunnen beïnvloeden. Dat is het lastige deel van de winterverzorging van citrusvruchten. Kortom, des te groter de hoeveelheid licht is die de boom ontvangt (stimuleert fotosynthese), de boom moet opwarmen om voldoende stofwisseling te bereiken. Des te groter de hoeveelheid warmte is die de boom ontvangt (versnelling van de stofwisseling), des te groter de benodigde hoeveelheid licht is om voldoende fotosynthese te bereiken.