Wat is latex spuiten en wanneer laat je dit doen?

Als je eens een keer wat anders wilt in je huis, zal je vast wel gehoord hebben van latex spuiten tijdens je onderzoek. Het grootste voordeel is dat het goedkoper is dan normaal verven. Dus als je kiest voor Latex spuiten specialist of een specialist in verven zal je dus goedkoper uitzijn met latex. Maar voordat je die keuze kan maken is het wel zo handig om te weten wat het precies is en wanneer je dit laat doen.

Wat is latex verf?

Latex verf is gemaakt op basis van synthetische polymeren opgelost door middel van water. Dit is dan ook de reden dat deze verf wat waterig is dan de verf die je misschien bent gewent. Het voordeel van latexverf is dat er vrij weinig geur vanaf komt, het werkt tegen de bescherming van bacteriën en schimmels, het droogt snel en is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten kleuren, net zoals bij normale verf.

Wanneer kan je latex verf spuiten?

Normaal wordt verf aangebracht met een verfroller. Omdat latexverf vloeibaarder is dan normale verf is het dus mogelijk om de verf op de muur te spuiten. Dit is vooral voordelig bij grote oppervlaktes. Denk hierbij aan grote muren waarbij het plafond mee gespoten mag worden. Als jouw woning veel ramen en deuren heeft, is dit niet de juiste manier van verven. Vanwege het spuiten is er namelijk een groot risico dat ook andere plekken verf krijgen. Alles wordt altijd netjes afgeplakt maar het is dus beter als het een grote ruime kamer is met weinig oneffenheden.

Waar kan je latexverf op spuiten?

Je kan latex verf op elke ondergrond spuiten zolang het maar een gladde ondergrond is die is geschuurd en ontvet. Je kan hierbij dus denken aan beton, granol,pleisterwerk en steen. Als je benieuwd bent geworden naar de verschillende mogelijkheden voor jouw huis, kan je altijd op zoek gaan naar een specialist. Dit doe je door bijvoorbeeld latex spuiten Utrecht in te typen.