Wat is een glasschuifwand en waar worden ze voor gebruikt?

glasschuifwand

Wij Nederlanders genieten maar al te graag van de warme dagen. Helaas hebben we er relatief weinig, en is wind en regen ook in de zomer niet ongekend. Met een overkapping in je tuin of op je balkon kun je een aantal dagen aan je zomer vastplakken, maar met een glasschuifwand zijn het er nog meer.

glasschuifwand

Elke overkapping

Veel mensen hebben een overkapping in hun tuin. Dat is heel fijn tegen de regen, maar wind en andere weersomstandigheden heb je alsnog last van. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een glasschuifwand. Deze glazen wand kun je bevestigen onder vrijwel elk soort overkapping. Het is een glazen wand of muur die je aan de overkapping bevestigd om droog en uit de wind te zitten. Zo kun je nog langer buiten zijn in het voorjaar en de herfst. 

Tuin of balkon

glasschuifwand

Veel mensen hebben geen idee dat het mogelijk is, maar overkappingen en glasschuifwanden kun je ook installeren op een balkon! In je tuin wil je natuurlijk zoveel mogelijk genieten van het weer maar vaak is dat makkelijker dan op een balkon, waar je doorgaans meer met wind te maken hebt. Glazen wanden op je balkon zorgen ervoor dat je veel meer buiten kunt zijn dan als je open en bloot op het balkon gaat zitten. Bovendien kun je met een gerust hart je kinderen op het balkon laten spelen, omdat ze minder risico lopen dankzij de betrouwbare glazen muren.