Wat een rolsteiger kopen je onder de streep kan opleveren

rolsteiger kopen

Stel: je hebt een rolsteiger nodig voor een renovatie aan je huis. Uitbesteden vind je maar niks dus je besluit de klus zelf te klaren. Een rolsteiger kopen lijkt je onnodig, want zo vaak zal je die steiger nou ook weer niet gebruiken. Dus besluit je op een rolsteiger te huren.

rolsteiger kopen

Terwijl je bezig bent met jouw renovatie ontdek je nog een ander deel van je woning dat aan herstel toe is. Nou, toe maar, nog iets langer die steiger huren dan. Voor je het weet loop je uit met je project en heb je de steiger dagenlang gehuurd. En wanneer de klus eindelijk klaar is, blijkt dat je na een aantal maanden alweer een steiger nodig hebt!

Rolsteiger zelf in huis halen

Klinkt onhandig, toch? Dit is waarom mensen die graag aan hun huis klussen vaak kiezen om een rolsteiger te kopen. Huren is voordeliger, uiteraard. Maar wel alleen als je de steiger maar een enkele keer nodig hebt! Als jij renovaties graag zelf uitvoert en er ook de tijd voor neemt dan is een rolsteiger huren onder de streep soms best duur. Dan kun je dus beter kopen. 

rolsteiger kopen

Hoe duur is zoiets?

Wat een rolsteiger kost, hangt van een aantal factoren af. Allereerst is de hoogte natuurlijk relevant voor de prijsbepaling. De meeste steigers beginnen bij een hoogte van vier meter. Uiteraard zijn de steigers van vier meter goedkoper dan die van tien meter. Daarnaast is het aantal werkvloeren dat je wil hebben relevant. Hoe meer, hoe duurder je uitkomt. Maar ook: hoe multifunctioneler de steiger is!