Wanneer wordt het tijd voor een seniorenbed?

Ouder worden is niet altijd leuk. Veel mensen vinden het lastig om toe te moeten geven aan hun lichaam, om te moeten beseffen dat niet alles meer zo makkelijk gaat als vroeger, om hardop te moeten uitspreken dat ze niet meer alles zelf kunnen. Maar dat je hulp nodig hebt, is helemaal niet erg. Toch is het voor veel mensen een grote stap om een seniorenbed aan te schaffen, alsof ze met die aankoop meteen toegeven: ik ben oud. Maar een seniorenbed, zoals onder andere te koop bij de Suite, is vooral ook heel erg handig. Hoe weet je of je toe bent aan een seniorenbed?

Opstaan is een hels karwei

In films zie je vaak hoe mensen fris en fruitig opstaan uit hun bed, de zon en het leven lacht hen tegemoet. Voor veel mensen is opstaan mentaal lastig, die vereisen snooze-tijd of moeten even wakker worden. Maar als je ouder wordt merk je ook dat het fysiek lastiger wordt. Opstaan is geen kwestie van seconden, maar een weldoordacht proces van misschien enkele minuten. Ondertussen kraken je knieën, wellicht nog wat andere gewrichten of botten.

Verstelbaar bed

Indien je je herkent in dit verhaal, is het waarschijnlijk tijd voor een seniorenbed – althans, dat kan dan geen kwaad. Een seniorenbed klinkt enger dan het is, maar betekent niets meer dan dat het bed is aangepast aan de mens op leeftijd, en er dus op is afgestemd dat deze bepaalde dingen makkelijker voor je maakt, zoals opstaan uit bed. Veel seniorenbedden van De Suite zijn namelijk een hoog laag bed, dus een bed dat verschillende standen en onderdelen heeft. Zo kun je het bed hoger of lager zetten, in zijn totaliteit of per deel (alleen de rugkant omhoog). Op deze manier wordt het in en uit bed stappen makkelijker, want het bed past zich aan aan jouw hoogte op het moment dat je staat. Het enige wat je hoef te doen, is te gaan zitten.