Wanneer kies je voor een kunstboom?

In dit blogartikel zal het niet gaan over een kunstpalm, kunst olijven- of citroenboom, maar over een ander soort kunstboom. Welke boom is er namelijk niet te ontbreken in de woonkamer in de decembermaand? Juist, een kerstboom. Maar tegenwoordig zijn er ook super veel kunstkerstbomen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Twijfel jij nog tussen een echte of ‘neppe’ kerstboom? Dan zet ik hier de voordelen van een kunstkerstboom voor je op een rijtje en ik deel wat tips met je zodat jij de perfecte kunstboom kunt uitkiezen.

Veel verschillende soorten

Als je geen saaie standaard kerstboom wilt, dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar een kunstkerstboom. Deze zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Easyplants. Je hebt bomen die op zijn kop hangen aan het plafond, maar ook kunstkerstbomen die beschikken over een ingebouwde led verlichting. Dan heb je ze ook nog met nepsneeuw of allerlei andere decoratie. Misschien iets te veel keuze… Als je er niet meer uitkomt en door de bomen het bos niet meer ziet is het een aanrader nog wat verder te lezen. Ik deel enkele tips met je die jou helpen kiezen.

Grootte

Het is belangrijk om ongeveer te weten hoe groot dat je wilt dat de kerstboom is. Soms kan het wat lastig zijn om dit in te schatten, maar daar hebben we de meetlat voor. Meten is weten. Waar je op moet letten is dat je circa 35 centimeter over moet houden tussen de top van de kunstkerstboom en het plafond om het mooiste aanzicht te creëren.

Takken

Denk ook eens na over hoeveel takken je wilt dat de boom heeft. Je wilt natuurlijk een mooie kunstkerstboom uitzoeken en veel kunstkerstbomen verschillen met het aantal takken.

Wel of geen voet

Het is verstandig om je ervan bewust te zijn dat niet altijd de voet van de kunstkerstboom wordt meegeleverd. Kijk altijd goed of je wel of geen voet meegeleverd krijgt, zodat je niet zomaar voor onverwachte extra kosten komt te staan, want dat zou jammer zijn.