Waarom zou je rolgordijnen aanschaffen?

Rolgordijnen zijn een duurzame, relatief goedkope en wijd inzetbare vorm van zonwering en raam bedekking. Het is erg gemakkelijk om aan te schaffen, erg gemakkelijk om te bevestigen en vergt verder weinig omkijken. Rolgordijnen zijn erg makkelijk om te personaliseren, omdat het slechts bestaat uit een aantal basisonderdelen. Zo heb je de roede, het touwtje om omhoog en omlaag te sturen, de roede onderaan het gordijn en het materiaal zelf.

Materialen en keuze

Er is keuze zat wat betreft de mogelijkheden. Zo kun je zeer makkelijk een markt vinden waar tal van materialen worden aangeboden voor gordijnen, kleding en dergelijke. Dit zijn de winkels die zich hierin specialiseren en de juiste kwaliteit producten leveren.Dit zijn eveneens de mensen die je tips en advies kunnen geven over welke dingen er allemaal bij komen kijken bij het materiaal wat je kiest en wat het beste zou kunnen zijn in jouw situatie.Voor dezelfde kennis en experts kun je natuurlijk ook gewoon terecht bij Somfy.

Keuze en toepassing

Het is makkelijker om rolgordijnen te implementeren in je smart home systeem dan de traditionele gordijnen. Een normaal gordijn moet je immers van de ene kant naar de andere kant trekken en zelf de hele kamer mee doorlopen. Verder is een normaal gordijn vaak van duurder materiaal gemaakt (en vereist het ook nog een stuk meer materiaal om dit te kunnen vervaardigen). Dit type gordijnen heeft veel te veel extra materiaal nodig om bevestigd te worden, denk hierbij aan: haakjes aan de rails, gordijnrails, lint, enzovoort enzovoort. Omdat de gordijnrails dit allemaal niet nodig heeft, is het makkelijker om deze onderdeel te laten zijn van een andere reeds gevestigde structuur. Dit zou veel minder ruimte vergen om te vervaardigen, bevestigen en gebruiken. De rolgordijnen zijn eveneens op maat te maken en naar ieders wens te personaliseren.