Waar moet je op letten tijdens een verhuizing?

Op het eerste oog lijkt het simpel: spullen inpakken, verplaatsen en uitpakken. Maar bij verhuizen komen een heleboel dingen kijken, hier moet je allemaal op letten tijdens een verhuizing. Je moet je nieuwe adres opgeven bij verschillende instanties. Als je naar een nieuwe gemeente verhuist moet je je daar officieel inschrijven, ook moet je dan inschrijven bij een nieuwe dokter en tandarts. Verder moet je je gas, water, licht, internet, en televisie contacten op tijd opzeggen of overschrijven. Verder is het belangrijk dat je fiscale zaken en verzekeringen op orde zijn. Als je gebruikt wilt maken van een verhuisbedrijf is het verstandig om op tijd een offerte aan te vragen. Amsterdam Movers is een verhuisbedrijf in Haarlem.

Verhuizing plannen

Om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen is het verstandig om een planning te maken. Een handige manier om dit te doen is het maken van een to do list. Als je alles wat je moet doen voor je verhuizing in een to do list zet heb je een handig overzicht van alles wat je al gedaan hebt en wat er nog moet gebeuren. Op deze manier wordt je verhuizing een stuk overzichtelijker en dat zal je een hoop rust geven. De meest efficiënte manier van het maken van een checklist is om het op chronologische volgorde te doen. Zo weet je zeker dat je alles op tijd gedaan hebt en je geen stappen overslaat.

De dag van de verhuizing

De dag van de verhuizing is de dag waarop alles moet gebeuren. Het is daarom belangrijk om vroeg op te staan, te veel tijd is beter dan te weinig. Vervolgens is het belangrijk om goed te ontbijten. Verhuizen is zwaar en kost veel energie, zorg daarom dat je voldoende eet in de ochtend. Dan is het moment aangebroken waar je je laatste spullen inpakt. Deze spullen zul je waarschijnlijk ook weer direct nodig hebben in je nieuwe huis, zorg dus dat je ze apert houdt. Houdt ook nog wat schoonmaakmiddelen achter de hand voor een laatste schoonmaak van je oude woonruimte. Loop alles ruimtes nog eens na om te controleren of je niks vergeten bent. Dan is het tijd om in te laden!