Voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Snelheid

Tijdens de bouw van mijn woning heb ik gekozen voor een houtskeletwoning. Er werd me namelijk verteld dat dit een erg snelle vorm van bouwen is. En niets is minder waar! Alles wordt al in elkaar getimmerd op een werkplaats, zodat het vervolgens enkel nog maar in elkaar moet worden gezet op de werf. Je krijgt dus niet te kampen met slechte weersomstandigheden of vervelende situaties die het werk kunnen vertragen. Zelfs de omkadering van de ramen worden al op voorhand gemaakt zodat ze maar in elkaar te klikken zijn.

Houtskeletbouw

Warmte

Hout is een erg goede isolator en dit heeft mijn keuze dan ook beïnvloed. De normen en vereisten aangaande energie en isolatie worden steeds strenger en dus heb ik voor de beste optie gekozen. Er wordt ook meteen in de houtwand geïsoleerd in plaats van voor de wand. Hierdoor zijn je kamers wat groter omdat je geen extra ruimte verliest aan isolatiemateriaal. Wat ook een factor was voor me is de ecologische waarde van houtskeletbouw. Hout is puur natuur en dus heb ik niet te kampen met allerlei materialen die mogelijk schadelijke stoffen kunnen bevatten. Ik kan dus iedereen aanbevelen om met houtskeletbouw te werken.