Tips voor het opknappen van je trap

Aangezien we de trap in huis veel gebruiken, is het niet zo gek dat deze na verloop van tijd versleten is. Je kunt er dan ook voor kiezen om de trap op te knappen met slechts enkele aanpassingen of om de trap een complete renovatie te geven. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij geven je graag een aantal tips in dit artikel!

Een nieuw likje verf

Natuurlijk kun je met alleen een nieuw laagje verf, je trap er weer zoals nieuw uit laten zien. Het kan  namelijk voorkomen dat de oude laag verf er niet meer mooi op zit of gaat bladderen. Schuur in dit geval de trap altijd helemaal glad. Zo pakt de nieuwe laag verf beter en zie je niet de oude verf nog zitten. Door de trap helemaal opnieuw te verven krijg je ook weer de oude stijl van de trap terug. Kies voor dezelfde kleur als voorheen of ga voor een compleet andere kleur als je je woonstijl een opfrisser wilt geven.

Renoveren

Hiernaast kun je ook je trap renoveren. Dit doen mensen vooral als de oude trap helemaal versleten is en aan vervanging toe is. Het kan ook zo zijn dat je net bent verhuisd en de oude trap een modern uiterlijk wilt geven. In de meeste gevallen kan de trap gewoon blijven zitten en kun je deze stap voor stap renoveren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de trap helemaal eruit te slopen en er een nieuwe in te zetten. Bedenk voor de renovatie goed voor jezelf hoe de nieuwe trap eruit moet komen te zien. Is je huidige trap al van hout en mag de nieuwe trap ook van hout zijn? Dan kun je kiezen voor een houten traprenovatie, waarbij je dus niet heel de trap eruit hoeft te slopen.