Tips voor het inrichten van je woonkamer

De woonkamer is een plek in huis waar we veel tijd doorbrengen. Het is daarom ook erg belangrijk dat je je hier fijn voelt en dat er een goede sfeer hangt. Dit is medebepalend door je interieur. Je interieur is namelijk de basis en moet een ruimte persoonlijk maken. Ben jij van plan om je interieur in de woonkamer aan te passen of ben je toe aan iets compleets nieuws? Wij geven je graag een aantal tips hoe je je woonkamer zo sfeervol mogelijk inricht.

Kleuren

Als eerste is het belangrijk dat je kleuren kiest voor het interieur. Kies het liefst voor 1 tot 3 kleuren en niet meer. Met meer kleuren wordt je woonkamer heel chaotisch en rommelig en dit wil je natuurlijk voorkomen. Houd de kleuren voor de vloer en de muren het liefst ook zo neutraal mogelijk. Je kunt later altijd nog meubels en accessoires kiezen in felle kleuren om een ruimte leuker te maken, maar als de basiskleuren te fel zijn kan je kamer veel kleiner ogen.

Meubels

Als je de kleuren voor in de woonkamer hebt bepaald, zijn de meubels aan de beurt. Je kunt er voor kiezen om je oude meubels te laten staan en een paar nieuwe accessoires toe te voegen. Als je toe bent aan een nieuw interieur, kun je het beste ook investeren in nieuwe meubels. Kies ervoor dat de stijl van de meubels bij elkaar past. Heb je bijvoorbeeld een paar mangohouten meubelen? Dan kun je het beste de nieuwe meubels in dezelfde stijl kopen. Denk bijvoorbeeld aan een kast van mangohout die goed past bij je mangohouten eettafel.

Accessoires

Verder kun je een ruimte heel anders doen lijken door middel van accessoires. Als je dus niet heel je interieur een make-over wilt geven, kun je met slechts kleine aanpassingen in accessoires al een groot resultaat bereiken. Vervang bijvoorbeeld kussens op de bank, vloerkleden of hang schilderijen en spiegels op.