Sardinië, het eiland voor jouw zomer

Sardinië

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het eiland Sardinië ligt pal ten zuiden van het eiland Corsica en ten noorden van Tunesië. Met 24.090 vierkante kilometer is het na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het heeft ongeveer 1,65 miljoen inwoners en de hoofdstad is Cagliari, dat in het zuiden van het eiland ligt. 

Sardinië

Gola di gorropu

De Gola di Gorropu is een van de diepste kloven van Europa. Het is een korte maar zeer diepe kloof in het Parco Nazionale del Gennargentu e del Golfo di Orosei in de provincie Nuoro, aan de oostzijde van het eiland. Je kunt er fantastisch wandelen en de natuur is daar prachtig. De wanden zijn op sommige plaatsen meer dan 300 meter hoog en er liggen soms metershoge witte zwerfkeien. Hier klauter je dan overheen en de witte keien in combinatie met de kleuren van de wanden, geven een prachtig effect.

La Pelosa Beach

La Pelosa Beach heeft de bijnaam ‘European Caribbean’. Dit is vanwege de sneeuwwitte kustlijn, het blauwe water, de ontwikkelde infrastructuur en een menigte toeristen. Het strand ligt aan de kust van de Asinara-baai bij de kaap Capo Falcone, een van de meest indrukwekkende kusten van Sardinië. De kustlijn is bedekt met fijn, wit zand dat op aanraking lijkt op fluweel. Het strand wordt beschermd tegen harde wind door het eiland Asinara, dus het is het hele jaar door warm en fijn aan de kust.