Saai, lomp, grof of chique en stoer?

Waar denken we aan bij beton? Grijs, saai, lomp en grof materiaal.  Een impressie van beton die vooral bepaald wordt door onze eigen ervaringen met de materie. Beton dient als fundering voor gebouwen, het snel bouwen van een fabriek of kantoorpand of om gaten in een vloer of wand te dichten. That’s it? Nou nee niet helemaal. Met de opkomst van nieuwe manieren van wonen, heeft ook beton een nieuwe functie verkregen. Maar toch blijft het stigma vaak hangen. In dit artikel zullen we kort aantonen dat beton eigenlijk helemaal niet saai en grof is, maar juist heel chique en stoer kan zijn.

Kleur beton

Oké, als we hier praten over beton dan bedoelen we beton cire. Wat is beton cire? Beton cire is eigenlijk een stucwerk beton gemaakt op basis van, verrassing, beton. Het product wordt aangebracht in een erg dunne laag. Beton cire is zo populair omdat het een zeer sterk, duurzaam en watervast product is. Ideaal dus voor in uw huis. Omdat het hier gaat om een stucwerk beton, heeft het beton cire een erg glad, bijna glimmend, oppervlak. Het ziet er dus absoluut niet grof uit. Vervolgens kun je ook kiezen uit veel verschillenden kleuren van zwarte tinten tot aan groene tinten, alles is mogelijk. Saai is beton cire en metal stuc dus zeker niet.

Mogelijkheden van Beton

Maar oké het is leuk dat het er niet lelijk uitziet, maar wat kan ik ermee? Beton cire wordt het vaakst gebruikt voor vloeren. Het egale oppervlak van beton cire is perfect voor een chique industriële look. Een bijkomstig voordeel is dat beton cire erg sterk en hygiënisch is, omdat het materiaal voegen vrij gelegd kan worden. Daarnaast  kunt beton cire ook gebruiken voor wanden. Denk hierbij aan de badkamer, hier zorgt het beton voor een stoere look, die toch ook niet te veel in het oog springt. Door het gladde oppervlak is het ook nog eens zo schoon. Als laatste is beton cire ook geschikt voor de openhaard of een tafelblad. Omdat beton cire zo’n makkelijk materiaal is zijn de opties dus eigenlijk eindeloos.