Prachtige oude eiken planken

houthandel Amsterdam

Als je op zoek bent naar hout om meubels te maken, dan wordt er aangeraden om te kiezen voor oude eiken planken. Deze kunnen afkomstig zijn vanuit oude treinstellen, spoorbielzen en oude graanschuren. De kans is groot dat deze er al jarenlang hebben gelegen. Hierdoor hebben ze een echte authentieke en robuuste uitstraling. Zelfs de schroefgaten zitten er nog in! Deze planken worden gerecycled en krijgen daardoor een tweede leven. Dit is goed voor het milieu. Deze soort planken zijn heel wat anders dan dure wagon planken, de meeste mensen komen hierdoor in verwarring. In tegenstelling tot de dure wagon planken, zijn deze een stuk goedkoper.

Voorbeelden van meubels

oude eiken planken

Je kunt veel met oude eiken planken. 

Hieronder lees je wat voorbeelden hiervan:

  • Bartafels: Deze hebben een rustieke uitstraling, omdat ze jaren in goederen treinen hebben gelegen. In verschillende soorten en maten mogelijk.
  • Wand- en keukenplanken: Hierbij kun je kiezen uit stalen plankendragers of je kunt ze zwevend ophangen. Hierbij ook weer in verschillende soorten en maten mogelijk.
  • Tv-meubels: Maak of zoek een blad op maat. Hier zet jij je tv op.

Wagonplanken

Naast oude eiken planken, heb je ook wagonplanken. Deze komen ook uit oude treindelen. De wagonplanken in de wagons, hebben hun dienst gedaan als wandbekleding of vloer. Na jaren, worden de wagonplanken gescheiden van het grof vuil. Hierdoor geef je het een nieuw leven. De wagonplanken zijn van hoge kwaliteit. Hierbij zijn ze perfect voor het maken van meubels.