Nieuwe pallets voor jouw bedrijf

nieuwe pallets

Als bedrijf dat goederen en producten produceert, maakt transport een enorm groot deel uit van het verkoopproces. De artikelen worden in de fabriek gemaakt, waardoor je als bedrijf vaak zelf in de hand hebt hoe het verloopt. Maar het verzenden van de producten wordt over het algemeen geregeld door een extern bedrijf. Je hebt hierbij niet in de hand wat er gebeurt. 

Wanneer je jouw producten bijvoorbeeld verzend door middel van vrachtwagens of busjes, kan je niet controleren hoe hard de chauffeur de drempels neemt. De kans op ongelukken bestaat daarnaast ook altijd.

Het is daarom van essentieel belang dat je jouw producten goed beschermt wanneer je ze verzend. Dit is waar nieuwe pallets goed van pas kunnen komen.

Waar zijn pallets goed voor?

Wanneer je als bedrijf industriële producten maakt, wordt het aangeraden gebruik te maken van nieuwe pallets. Een normale kartonnen doos biedt vaak niet genoeg bescherming, waardoor de kans op beschadigingen groter wordt. 

Als je ervoor kiest om pallets te gebruiken voor de transport, heb je keuze uit verschillende afmetingen. Deze zullen over het algemeen wat groter zijn, aangezien er voornamelijk industriële producten mee worden vervoerd. Maar vaak is het zeker mogelijk om de pallets op maat te laten maken zodat ze aansluiten op jouw product.

De voorkeur zal voor veel bedrijven houten pallets zijn. Deze kunnen eenvoudig gerecycled worden. Wanneer deze pallets beschadigingen oplopen, is het vrijwel altijd mogelijk om ze te repareren zodat ze vaker gebruikt kunnen worden.

Waarom het hebben van nieuwe pallets belangrijk is

Waarom wordt er aangeraden om nieuwe pallets te gebruiken? Alle pallets zijn gevoelig voor beschadigingen. Wanneer je oudere pallets gebruikt, vergroot je de kans dat deze tijdens het transporteren stuk gaan. Daarom kan je het best pallets gebruiken die nieuwer zijn, vooral als je producten verzendt die veel waard zijn. 

Heb jij als bedrijf pallets die wat ouder zijn en die niet meer gebruikt worden? Neem eens een kijkje naar de recycle mogelijkheden. Houten pallets kunnen haast altijd gerecycled worden, maar ook kunststof pallets en metalen pallets kunnen in sommige gevallen een nieuw leven krijgen. Dit is meteen een stuk beter voor het milieu!