Must haves voor in de nieuwe tuin

japanse sierkers

Elk jaar verhuizen meer dan 1 miljoen Nederlanders naar een nieuw huis. Bij een nieuw huis komt vaak ook een nieuwe tuin kijken. Op dit moment is een groene tuin helemaal populair. Geen tuin vol met stenen, maar juist met bomen, planten en bloemen. Daarnaast is een relaxhoek in je nieuwe tuin ook onmisbaar. Zo kun je met het warme weer lekker in de tuin zitten en genieten van je groene uitzicht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een dakplataan boom in de tuin te zetten. Deze boom groeit eigenlijk als een soort van parasol, waardoor je in de zomer ook niet te veel last hebt van de zon.

Bomen, planten en bloemen ter decoratie

Niet de hele tuin hoeft groen te zijn. Zo kun je met verschillende kleuren bloemen en planten wat meer kleur in de tuin brengen. Voor het groene beetje in de tuin kun je onder andere gaan voor coniferen. Dit is een boom die eigenlijk een beetje in de vorm van een kerstboom groeit. Als je de conifeer in een pot plant, kun je deze met kerst zelfs binnen zetten als kerstboom. Daarnaast kun je ook gaan voor kleurrijke bloemen of planten als hortensia’s of lavendel. Deze hebben beide een prachtige kleur en staan mooi bij de rest van je groene tuin.

Loungeset in de achtertuin

Naast het kleuren van de tuin kan ook een loungeset zeker niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten loungesets voor in de achtertuin. Zo heb je bijvoorbeeld wat kleinere sets waarbij je een 2 personen bankje en een losse 1 persoons bank krijgt, maar je hebt ook grotere L vormige loungesets. Voor een wat kleinere tuin zijn de losse bankjes handiger, maar als je wat meer ruimte in de tuin hebt, staat de L vormige loungeset ook heel chique. Een loungeset is echt een must have om in de lente of zomer gezellig met vrienden en familie in de tuin te zitten.