Kast op maat laten maken: voordelen en nadelen

Kast op maat laten maken: voordelen en nadelen

Voordelen en nadelen van een kast op maat

Ben je op zoek naar een nieuwe kast? Of het nu een badkamerkast is, een kledingkast of een servieskast, kasten heb je nu eenmaal nodig in huis. Om ervoor te zorgen dat je de ideale kast krijgt voor jezelf en je woning, klinkt een kast op maat laten maken als muziek in de oren, toch? In dit blog gaan we wat dieper in op de voordelen en nadelen van een kast op maat laten maken.

Voordeel: formaat en indeling naar wens

Er zijn zoveel kasten met zoveel verschillende indelingen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt voor je kast natuurlijk de juiste indeling voor de spullen die je erin kwijt moet. Voor een kledingkast heb je nu eenmaal een andere indeling nodig dan voor een servieskast of een badkamerkast bijvoorbeeld. Met een kast op maat kun je volledig zelf aangeven wat je erin kwijt wil en welke indeling je daarvoor wil hebben. Tot slot kun je de kast ook op het ideale formaat laten maken zodat deze altijd perfect past op de plek waar je hem wil hebben.

Voordeel: de perfecte stijl

Een kast op maat laat je natuurlijk moeiteloos maken in de perfecte stijl. Wil je een kast in een landelijke stijl? Geen probleem! Wil je een meer moderne stijl kast? Wordt geregeld! Met zoveel stijlen op de markt, kan het soms lastig zijn om de kast te vinden die precies bij jouw smaak past. Bij een kast op maat geef je gewoon aan in welke stijl je deze wilt, en het wordt voor je gemaakt.

Nadeel: de prijs

Een kast op maat laten maken is vaak wat prijziger dan een al kant-en-klare kast. Er moeten immers speciale uren en vaklieden voor worden ingezet. Deze moeten betaald worden. Daarnaast moeten er ook speciaal voor jouw wensen middelen en materialen uit de kast worden getrokken. Uiteraard zorgt dit voor wat hogere kosten.

Nadeel: veranderende smaak

Je smaak en je voorkeuren kunnen veranderen naarmate de tijd verstrijkt. Het kan dus gebeuren dat je smaak op het gebied van interieur ook verandert na een tijdje. Zo kun je dus ook uitgekeken raken op je kast op maat. Als je je bedenkt dat een kast op maat duurder is dan een standaard kast, kan dat een reden zijn om het niet te doen. Verandert jouw smaak niet zo vaak? Dan kun je gerust een kast op maat laten maken.

Meer inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie op het gebied van interieur? Die vind je hier.