Houten palen in de grond slaan

Palenrammer kopen

Wanneer u zelf een schutting, overkapping of andere constructie met palen bouwt is een stevige bevestiging erg belangrijk. De palen vormen de basis voor uw constructie, dus zullen veel gewicht dragen. Het is dus belangrijk om deze palen op de juiste manier, zo stevig mogelijk, in de grond te plaatsen. In deze blog nemen wij een aantal mogelijkheden met u door. Zo kunt u lange tijd genieten van uw constructie, zonder dat deze verwoest wordt wanneer harde wind komt opzetten. Bij het plaatsen van afrastering en tuinpalen is het aanstampen soms nodig. Dat kan met een hamer met het risico dat je de bovenkant van de paal beschadigd. Deze handhei valt om de paal om daarmee de bovenkant van de paal heel te houden. Met het zware gewicht kan de paal in het gat gestampt worden. Voorzien van 2 comfortabele handgrepen.

Uw palen verankeren met beton

Wanneer u een gat in de grond heeft gemaakt met een grondboor of handhei, kunt u het gat ook bijvullen met snelbeton. Hierdoor vormt een stevig blok om de basis van de paal, waardoor deze goed op zijn plaats blijft. Deze techniek wordt ook veel gebruikt samen met paalhouders gepunt. Het verschil is dat met deze paalhouders de palen boven de grond blijven, om houtrot tegen te gaan. Om houtrot tegen te gaan bij palen in de grond, kunt u deze paal behandelen. Daarnaast kunt u ook een beschermhoes om uw paal aanbrengen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld postsaver paalbeschermers gebruiken. Kies altijd voor een geïmpregneerde houten paal. Dit verlengt de levensduur van uw constructie aanzienlijk.

Hoe diep moeten de palen in de grond?

Wanneer u een paal moet aanschaffen, zult u zich afvragen hoe lang deze paal moet zijn. De maatstaaf voor houten palen in de grond, is circa een derde deel. Wanneer u een paal 180 cm boven de grond wilt, heeft u dus een paal van 270 nodig. Voordat u de paal gaat verankeren met beton, kunt u deze nog extra diep de grond inslaan. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze paalhamer. Gaat u naast een schutting, overkapping of hok ook een tuindeur of poort maken? Neem dan ook een kijkje bij onze hengen en duimen. Hiermee maakt u gemakkelijk uw eigen deur of poort, met prachtige uitstraling. Denk daarnaast ook aan mooie lamellen in uw tuin, met behulp van onze flex fence draaibare lamellen.