Hoe weet u dat u een nieuwe ketel nodig heeft?

Helaas gaat een cv-ketel niet de rest van uw leven mee. Natuurlijk kunt u er wel voor zorgen dat u de levensduur verlengt door de ketel goed te onderhouden. Toch zijn bijna alle ketels na 15 jaar echt wel aan vervanging toe, wacht dan ook niet te lang met het vervangen. Ook is het mogelijk dat uw ketel er al een aantal jaar eerder mee stopt, dit is erg vervelend maar helaas kunt u er niks aan veranderen. Houd uw ketel altijd goed in de gaten, een kapotte cv-ketel kan namelijk voor problemen en gevaarlijke situaties zorgen. Als u een van de volgende dingen merkt, is de kans groot dat u een nieuwe ketel nodig heeft. 

Hoge energierekening

Als u een oude hr ketel heeft, verbruikt deze vaak een stuk meer energie dan een nieuwe ketel. In veel gevallen zult u dit ook merken aan uw energierekening. Als u een stijging ziet in de maandelijkse kosten kan het wel eens aan de ketel liggen. 

Storingen

Hoe ouder uw ketel is, hoe groter de kans dat u storingen krijgt. Vooral in de winter zult u dit merken, als de ketel hard moet werken om het huis te verwarmen. Vaak brengen de storingen ook kosten met zich mee, het is dan beter om de ketel te laten vervangen dan iedere keer te betalen voor reparatiekosten. 

Gele vlam

Wanneer u een gele vlam ziet moet u direct actie ondernemen. Een goede ketel heeft namelijk een blauwe vlam. Een gele vlam kan wijzen op koolmonoxide problemen, dit is erg gevaarlijk. Bel direct een monteur om te kijken of er problemen zijn met de ketel 

De ketel stinkt

Wanneer uw ketel lek is komt er koolmonoxide vrij. Deze stof is geurloos, toch kunt u het merken als er een lek is. Een installatiebedrijf voegt namelijk iets toe waardoor er toch een stinkende geur vrij komt als er een lek is. Ook in dit geval zult u direct een monteur moeten bellen.

Als u een van deze dingen merkt kunt u het beste een monteur langs laten komen. Hij zal direct zien of er iets mis is en of de ketel vervangen moet worden. Ook als de ketel nog niet zo oud is komt dit wel eens voor. Het vervelende is natuurlijk dat u dan een nieuwe ketel moet kopen, dit brengt aardig wat kosten met zich mee. Als u hier geen rekening mee heeft gehouden en de ketel niet kunt betalen, kan een cv-ketel huren een oplossing zijn. Er zijn steeds meer mensen die hiervoor kiezen, u betaald dan een vast maandelijks bedrag en hoeft vooraf geen grote investering te doen.