Golfplaatbouten

De juiste golfplaatbouten voor jouw dak

Voor het plaatsen van golfplaten heb je speciale golfplaatbouten nodig, om ervoor te zorgen dat ze niet alleen goed blijven zitten, maar ook waterdicht zijn zodat je dak niet doorlekt. De golfplaatbouten van Bevestigingsexpert zijn het perfecte materiaal om je golfplaten te bevestigen aan het dak van je huis, schuur of onderdak voor in de tuin of bij de garage.

De golfplaatbouten van Bevestigingsexpert hebben een zeshoekige kop en de steel van de bouten is gedeeltelijk voorzien van houtdraad. Om de bouten waterdicht te houden bestaat de sluitschelp uit drie delen, die per stuk zijn gemaakt van rvs, lood en bitum. Deze sluitschelpen zijn zonder spanning, waardoor er geen extra druk op de golfplaten rust en alles toch waterdicht blijft.

De golfplaatbouten die Bevestigingsexpert aanbiedt, hebben verschillende lengtes en zijn van verschillende materialen gemaakt. Hierdoor zijn er altijd wel golfplaatbouten die passen bij je klus. De lengtes van de bouten kunnen variëren van 110, 130, 150 en 170 millimeter. Kleiner dan dit wordt niet aangeboden, omdat de bouten door een groot en ver oppervlak heen moeten. Verder kunnen de golfplaatbouten gemaakt zijn van rvs of verzinkt zijn door middel van elektrolyse of met een thermische methode.

Voor- en nazorg

De golfplaatbouten kunnen eenvoudig vastgemaakt worden met een boutendraaier voor zeskantige bouten. Het wordt aangeraden om voordat je de bouten bevestigt aan de golfplaten, je eerst een gaatje in de platen voorboort, zodat de bouten makkelijk bevestigd kunnen worden. Dit voorboren kan je het beste doen met een 5 millimeter houtboor en is puur bedoeld voor eenvoudiger inschroeven van de golfplaatbouten.

Alle golfplaatbouten hebben een diameter van 7 millimeter, waardoor alle bouten met dezelfde soort afdekkapjes beschermd kunnen worden. Zo worden de golfplaatbouten nog waterdichter en blijven ze beschermd voor bijvoorbeeld roesten. Sommige golfplaatbouten hebben als je ze via Bevestigingsexpert besteld al een afdekkapje die aan de bout is bevestigd.