Glazen lichtstraat

Wie extra veel daglicht in huis wil kan een glazen lichtstraat bestellen bij vlakkelichtkoepel.nl. Daglicht is gezond voor mensen. Het verdrijft een gevoel van lusteloosheid. Sommige mensen beweren dat ze door een glazen lichtstraat geen last meer hebben van de beruchte winterdip. Het is maar de vraag of dat wetenschappelijk is bewezen, maar feit is dat je met een lichtstraat een enorme hoeveelheid extra licht naar binnen kunt halen. Een glazen lichtstraat heeft een groter oppervlak dan een lichtstraat zadeldak. Er zijn lengtes mogelijk tot 7,60 meter en breedtes tot 3,65 meter.

Uitvoeringen van een glazen lichtstraat

Er zijn bij vlakkelichtkoepel.nl twee uitvoeringen verkrijgbaar van de glazen lichtstraat. Eén heeft de naam ‘XL’. Dat bestaat uit één groot frame, waarin twee of drie ruiten worden gemonteerd. Tussen de ruiten zitten steunbalken met een breedte van 4 centimeter. Die zijn, net als de rest van het frame, voorzien van een witte poedercoating. De andere uitvoering van de lichtstraat is heeft de naam ‘2 delen’. Eigenlijk is dat een gewoon daklicht, waarvan er twee of meer aan elkaar worden gekoppeld. Je kunt hiermee een maximale overspanning krijgen van 7,60 meter.

Luxe extra’s bij een glazen lichtstraat

Bijzonder van de glazen lichtstraat is dat hij tot aan zijn maximale afmetingen leverbaar is in elk interval van 5 centimeter. Wat dat betekent kun je bekijken op vlakkelichtkoepel.nl. Luxe extra’s die in elke lichtstraat geïntegreerd kunnen worden zijn bekabeling voor verlichting en voorzieningen om de warmte van de zon tegen te houden. Daarbij heb je keuze uit warmte werend glas of een zonwering. Die is weer leverbaar in verschillende uitvoeringen. De meest eenvoudige heeft handbediening door middel van een lange stok. Er is ook zonwering leverbaar die elektrisch kan worden bediend.