Gevelherstel

Gevelherstel

Bij het onderhoud van je woning, hoort zo nu en dan ook gevelherstel. Door weersinvloeden kan een gevel zichtbare maar ook onzichtbare schades laten zien. Wanneer er bijvoorbeeld al jaren een scheur in de gevel zit kan deze onder invloed van regeninslag een bron van ergernis worden. Lekkages kunnen het gevolg zijn van zo’n lelijke scheur. Gevelherstel wordt ook wel gevelrenovatie genoemd. Een bestaande gevel kan weer in goede staat worden teruggebracht door gevelherstel.

Gevelherstel

Aangezicht

De gevel is het aangezicht van je huis. Een mooie gevel straalt iets uit en zorgt ervoor dat je huis goed uit de verf komt. Wanneer de gevel regelmatig wordt onderhouden kan dit op den duur kostenbesparend werken. Een huis met vervallen gevels, zal bij verkoop van de woning minder opbrengen. Het gaat om de algehele uitstraling.

Wanneer overgaan op herstel van de gevel?

De gevels beschermen als het ware de binnenzijde van je huis tegen vocht en kou. De gevel is dus belangrijk voor het woongenot. Gevelrenovatie is nodig wanneer er scheuren zitten in de voegen, loszittende voegen aanwezig zijn en wanneer de gevelstenen scheuren vertonen en gebroken zijn.

Gevelherstel biedt vele voordelen. Zo ziet je woning er niet alleen aantrekkelijker uit maar levert een betere bescherming tegen kou en houdt de binnenzijde van het huis droog. Géén vochtige binnenmuren meer. Een betere isolatie en een beter verkoopbare woning. Kijk voor het kostenplaatje op de website en laat je informeren over de mogelijkheden van gevelrenovatie.