Energie besparen met een warmtepomp

Warmtepomp

Warmtepomp als verwarming.
Het is een van de dingen die steeds minder wordt gebruikt. Aardgas gaat in de komende jaren steeds minder huishoudens verwarmen. Een alternatief voor aardgas is de warmtepomp. Deze duurzame manier van energie is beter voor het klimaat en werkt als een verwarming. Vind je het belangrijk om duurzaam te leven en ben je bewust bezig met het milieu? Dan is een warmtepomp een beter alternatief om je huis mee te verwarmen dan aardgas.

Verschillende soorten warmtepompen


De volledige warmtepomp is een pomp die zorgt de warmte in het hele huis. Dat is nog niet alles, de pomp zorgt ook voor het warme water in de badkamer en de keuken. De hybride warmtepomp is aangesloten op de cv ketel. Deze twee werken samen om de warmte af te geven in huis. De warmtepomp zorgt voor de warmte in huis, de cv ketel spring alleen aan als dit nodig is.

Dat is het geval op koude dagen dat de warmtepomp te weinig energie afgeeft. De ventilatiewarmtepomp is een kleine pomp die gebruikt maakt van warme lucht. Deze pomp geeft warme af door de ventilatielucht. Deze manier van verwarmen is een energiezuinig. Het is een duurzame pomp die ook nog eens goed is voor het milieu. Aardgas zal de komende jaren steeds minder worden gebruikt, daarom is het goed om nu alvast over te stappen op een alternatieve warmtebron.