Een huis verwarmen zonder gas

Graag een huis verwarmen zonder gas? Dan zal het aanleggen van VolThera PVT panelen noodzakelijk zijn. Deze PVT panelen zijn namelijk een van de beste manieren om jouw huis te verwarmen zonder enige vorm van gas te gebruiken. Zo is een PVT paneel een combi tussen een zonnepaneel en een zonnecollector, dus het verwarmt vele water en wekt ook nog eens veel stroom op, in dezelfde tijd en in hetzelfde proces. Zo is dit al zeer voor zichzelf sprekend, door deze panelen kan je een huis verwarmen zonder gas. Zo wek je stroom op en gebruik je dit om het water te verwarmen en om te koken, en gebruik je dit voor je stopcontacten. En het water wordt dus al verwarmt, en hoeft dus ook niet met gas gedaan te worden. Hierdoor stap je op een zeer vlotte manier van het gas af en gaat de energierekening zeer erg omlaag.

Onderdelen

Het PVT paneel is niet het enige onderdeel die je nodig hebt om dit proces goed te kunnen laten verlopen. Zo bevinden er vele meer onderdelen in de set van VolThera, hieronder mogen vallen:

  • De omvormer,

Dit is het apparaat die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet naar bruikbare wisselstroom.

  • De warmtepomp,

De pomp die het water door de zonnecollectoren heen laat stromen en doorstuurt naar het buffervat.

  • Het buffervat,

Een vat waar 200 liter warm wat erin opgeslagen kan worden en op elk moment gebruikt kan worden.

Zeer voordelig

Zo is het terugwinnen van energie natuurlijk zeer belangrijk, maar moeten de PVT panelen natuurlijk niet teveel gaan kosten, want anders duurt het iets te lang om je geld terug te verdienen. Daarom heeft VolThera hun product zeer voordelig gemaakt en is het eenvoudig voor vele mensen om deze panelen te kunnen kopen.