Drie tips om muizen te bestrijden in Tilburg

Leren hoe je muizen kunt bestrijden in Tilburg begint met één simpele keuze: wil je dingen op de gemakkelijke of op de moeilijke manier doen? Muizen bestrijden kan zo eenvoudig zijn als één telefoontje naar een plaagdierbeheerser zoals Freek van Gestel. Voor de dappere medemens wordt het een jacht op de onzichtbare muizen die in de muren lijken te wonen. Lees verder voor drie tips.

Zo kan jij zelf muizen bestrijden in Tilburg

1. Verwijder toegangspunten – Muizen buitensluiten, en je huis knaagdierbestendig maken, is een effectieve manier om te voorkomen dat muizenplagen zich uitbreiden of voorkomen. Verdedig je huis tegen muizen door toegangspunten en zo gemakkelijke toegang te elimineren. Dit is moeilijk vanwege het vermogen van een muis om zichzelf door zelfs de kleinste openingen (van minder dan een centimeter) te persen. Een goede vuistregel is dat als je een potlood in een spleet, gat of opening kunt plaatsen, er een muis doorheen kan.

2. Gebruik muizenvallen – De beste manier om muizen kwijt te raken, is met muizenvallen. De klassieke houten snap vallen werken alleen bij kleine muis populaties. De meeste mensen onderschatten de omvang van de muizen infestatie. Gebruik dus veel vallen. Het is ook een goed idee om verschillende soorten vallen door elkaar te plaatsen. Denk aan aas vallen, meervoudige vallen, lijmvallen en houten vallen. Zo heb je een betere kans tegen de muizen.

3. Goede sanitaire voorzieningen zullen muizen niet van de hand doen, maar slechte sanitaire voorzieningen zullen ze aantrekken – Muizen kunnen overleven met slechts 3 tot 4 gram voedsel per dag, dus een paar kruimels hier en daar is alles wat ze echt nodig hebben. Stofzuig met regelmaat om kruimels te voorkomen. Bewaar voedsel in glazen potten of luchtdichte containers. En vergeet niet om afval goed af te dichten.