De voor- en nadelen van een Taxus Baccata in de tuin

Taxus Baccata

Als het gaat om haagplanten voor in de tuin dan heb je letterlijk honderden opties. Elke plant heeft eigen voor- en nadelen en unieke kenmerken. Dat geldt dus ook voor de Taxus Baccata. Deze plant wordt niet alleen als haagplant gebruikt maar soms ook los in een tuin gezet ter decoratie. Benieuwd of dit de plant is voor jou? Lees dan snel verder.

Taxus Baccata

De voordelen van de Taxus Baccata

Eigenlijk heeft de Taxus Baccata in de praktijk maar weinig nadelen, met name voor de Nederlandse tuin. Voor nu gaan we kijken wat deze bomen zo bijzonder maakt:

  • Taxus als groenblijvende haag. De Taxus baccata staat ook wel bekend als groenblijvende haag. Je hebt dus het hele jaar door een prachtige haag om tegenaan te kijken en hoeft ook niet bang te zijn dat de buren ineens naar binnen kunnen kijken omdat je haag helemaal kaal is.
  • De Taxus is droogtebestendig.. De laatste jaren hebben we gemerkt dat de zomers steeds heter en steeds droger worden. We willen daar natuurlijk graag iets aan doen maar of het lukt is een tweede. Als je nu een tuin inricht, kun je maar beter rekening houden met fikse droogte. Gelukkig kan deze bijzondere plant dat heel goed hebben.
  • De Taxus Baccata is een traag groeiende haag. Dat wil zeggen dat je niet elke paar maanden met een heggenschaar in de weer hoeft. Het is dus een geschikte plant voor mensen die geen groene vingers hebben.
Taxus Baccata