De mooiste wandkasten: Onze top 5

industriële wandkast

Wandkasten vind je in alle soorten en maten, het is daarom ook een hele kunst om snel een kast te vinden die bij jou, en jouw interieur past. Daarom hebben wij onze allermooiste designs voor jou op een rijtje gezet, zo hoef jij niet het hele internet over te kijken.

Landelijke wandkasten

Als eerst hebben we de landelijke wandkast. Deze kasten van onbewerkt hout geven een super gave uitstraling waar het oog meteen op valt bij binnenkomst. Deze kasten heb je zowel gesloten met een simpel raamwerk, als open met handige opbergvakken. Ideaal wanneer alles gezien mag worden.

industriële wandkast

Moderne wandkasten

Wat zien we eigenlijk als modern? De mode in kleding veranderd natuurlijk ieder jaar, maar voor de komende jaren zien wij een moderne wandkast als een strakke kast wat zo simpel mogelijk is ontworpen. Vaak met een mooie matte of Glanzende afwerking in een witte of zwarte kleur. Voor het ultieme luxe gevoel is er vaak zelfs verlichting in verwerkt. Een geweldige kast wat in elk interieur past.

Industriële wandkasten

De industriële wandkast is eigenlijk een soort combinatie van een moderne en een landelijke kast. Deze kasten zijn vaak van een donker onbewerkt hout gemaakt met een afwerking van zwart metaal. De kasten zijn zo opmerkelijk omdat ze erg strak, maar toch abstract zijn ontworpen, met een landelijke touch door het hout.

Retro wandkasten

De kasten die we in de jaren ’80 overal zagen, zijn weer helemaal terug in het nu. Een simpele kast van bewerkt hout. De kleur van deze kast maakt mij nog het meest enthousiast. Doordat het hout zo glad is afgewerkt met een laklaag krijg je een beetje een roodachtig effect. Wat wij geweldig vinden.

Antieke wandkasten

De antieke klassieker, deze kast zou je zo weer van de zolder van oma kunnen halen en terug in de woonkamer plaatsten. De antieke kast komt steeds vaker weer terug in het huidige meubilair. Soms met een laagje verf eroverheen, maar ook dat is totaal onnodig. In 2021 is het namelijk weer hartstikke modern.