Bekend op de hypotheekmarkt

Execution only hypotheek

Ga je een huis kopen en heb je in de loop der tijd voldoende financiële kennis en hypotheekkennis opgedaan, dan kun je gebruik maken van execution only. Natuurlijk is het zaak dat je goed op de hoogte bent van de verschillende soorten hypotheken, en de financiële situaties die daarbij komen kijken. Om te beginnen met zelf een hypotheek regelen moet je de gegevens verzamelen, gegevens van je inkomen en een werkgeversverklaring. Maak daarna een afspraak met de taxateur die een rapport opmaakt hoeveel de woning waard is, en een afspraak maken bij de notaris voor de hypotheekakte en de overdracht.

Execution only hypotheek

Test om je kennis te toetsen

Niet iedereen kan natuurlijk zomaar een hypotheek zelf afsluiten, maak je fouten of heb je niet voldoende kennis dan kun je in grote financiële problemen komen in de toekomst. Er wordt altijd een toets afgenomen om te kijken of je over voldoende kennis bezit, en goed beseft wat de risico’s en verplichtingen zijn van een hypotheek. Haal je de test niet, dan is er altijd nog de optie om een hypotheek af te sluiten met de hulp van een hypotheekadviseur. Execution only doe je namelijk niet zomaar, je moet erg goed beseffen wat de gevolgen kunnen zijn. 

Besef wat er kan gebeuren in de toekomst

Wil je gebruik maken van execution only dan moet je goed beseffen wat er eventueel zou kunnen gebeuren in de toekomst. Besef wat er gebeurd als je arbeidsongeschikt wordt of je baan kwijtraakt? Weet je precies hoe de hypotheek in elkaar zit? Ga je de woning verkopen dan en blijf je zitten met een restschuld, hoe moet je dit regelen? Ook wanneer je gaat scheiden kun je in de problemen komen met je hypotheek, ga al deze dingen na en denk er goed over na of je voldoende weet om deze vragen te kunnen beantwoorden.